Munja Business Challenge
2015

O eventu

U hotelu Evropa u Sarajevu 07. i 08.04. održan je Munja Business Challenge – 3. državno takmičenje srednjoškolaca u poduzetništvu u organizaciji Inkubatora društvenih inovacija „Munja“. Takmičenju je prisustvovalo 100 učenika iz 48 škola i iz 31 grada. Na takmičenju učenici rješavaju izazov tj. poslovni zadatak koji dobivaju od stručnjaka i managera. Najbolji timovi učenika uz pomoć mentora osmišljavaju rješenje zadanog poslovnog problema i prezentuju ga stručnom žiriju i pred ostalim učesnicima.

Ove godine biznis zadatak u partnerstvu sa EKOPAK-om bio je da timovi osmisle kreativnu biznis ideju na polju recikliranja. Pobjednički tim “Neretva” činili su: Hamza Agić i Ajla Mraković iz Sarajeva, Jelena Railić iz Prijedora, Nudžejm Pašić iz Busovače i Ermin Papračanin iz Goražda. Članovi žirija su bili: Violeta Čibukčić (Američka privredna komora), Samra Jažić (Ekopak), Sandra Stanić (M:TEL), Martina Rotim (TELEMACH) i Majda Mujanović (OXFAM/GEM).

Timovi

Partneri

Generalni prijatelj takmičenja je EKOPAK, srebrni partner TELEMACH uz saradnju i podršku partnera: Fondacija SHL, Američka privredna komora (AmCham), M:TEL, Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, Balkan Trust for Democracy, USAID GOLD Projekt, Dostignuća mladih Srbija, Mistral Solutions, Coca Cola i Spanish Market (Quickie & Palitos), te IT partner BNC.

Foto-galerija